Kenang daku dalam doamu

Ahad, 1 Jun 2014

Selfie ?

Pada zaman yang serba canggih ni bersepah-sepah gambar dekat facebook, twitter dan paling latest insta. Kalau nak berselfie tu boleh tapi kalau dah terdedah sana sini tu kes MERBAHAYA dah.
Persoalannya selfie ni apa ? Kebanggaan ?.




Menurut psikologi, mereka yang berselfie ni golongan yang sakit mental. Dan ada juga yang anggap golongan yang obses selfie ni adalah insan yang suka bangga diri. Bangga kecantikaan selalunya. Perlu ke kita laporkan semua yang kita buat di media sosial ?.  Lebih kurang macam ni. Korang rasa cantik ke perangai macam ni. Bukan melarang tapi tolong berpada-pada. Sekarang macam-macam boleh berlaku.


Dinasihatkan supaya bijak menggunakan kemudahan yang kita ada. Jangan sudah terhantuk baru nak tergadah. Sekian terima kasih.

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Assalamualaikum !! Peacee ^_^ Sila komen Terima Kasih :)