Kenang daku dalam doamu

Jumaat, 1 Februari 2013

...Assalamualaikum...

Pada suatu hari ada sorang lelaki nie,berkenalan dengan sorang perempuan melalui laman sosial iaitu  F A C E B O O K  ..Mulanya niat lelaki nie cuma nak berkawan begitu juga dengan perempuan nie..Tapi lama-kelamaan,oleh kerana hari-hari online bersama dan kerap berbual-bual..Maka terdetiklah "P E R A S A A N" diantara mereka.

Sebenarnya perempuan nie pernah putus cinta dengan kekasih die..EURMM orang putih cakap break la konon..kalau putus cinta mestilah sedih an..Bila lelaki tu datang je perempuan nie kembali HaPPy lahh...

Si perempuan berasa takut sebab tak mungkin lah cinta datang dengan cepat macam nie..Tapi bila die cuba menjauhi lelaki tersebut,perasaan tu semakin kuat.Ape taknye lelaki tu yang dah buat kehidupan perempuan tu bahagiakan..Banyak waktu dan rahsia yang dikongsi bersama lelaki tu.

Lalu pada suatu hari ~ ~:::

Si perempuan meluahkan perasaan kepada lelaki nie,maka lelaki tersebut membalas dengan penuh bermakna dan sangat menghargai perempuan tersebut.Setelah mengetahui bahawa mereka tidak bertepuk sebelah tangan akhirnya lelaki tersebut decide ajak jumpa.

Selepas perjumpaan, perempuan tersebut mula menjauhkan diri daripada lelaki tersebut.Puas lelaki tersebut sms ,tunggu kat F A C E B O O K tapi malangnya perempuan nie tak pernah muncul lagi..

Pada suatu hari mereka terserempak disebuah kedai kek, lelaki tersebut tidak melepaskan peluang untuk berjumpa dan bertanya kenapa sikap die berubah..Setelah puas bertanya perempuan tersebut berkata:

Perempuan : " Saya tak tahu, selepas jumpa awak saya rasa lebih baik kita berkawan saja...bukan sebab...
Lelaki : " Suuudddddddahhhhhhhllaahhh!!! saya tahu awak tu memilih, saya tak sekacak EX awak kan..terpulang!..

Moral ::: manusia lebih mementingkan paras rupa daripada ketulusan hati seseorang.

Sebelum kita mengenal seseorang tu, kita nampak segalanya indah tentang dia
Tapi setelah kita mengenalinya dengan lebih lama, barulah kita nampak kekurangannya
Namun seseorang yang mencintainya dengan tulus, tidak akan memandang kelemahannya itu
Sebaliknya mencintainya dan cuba terimanya dengan seadanya kerana Allah..

 Ok..sebelum tu nak ucap salam jumaat dan salam febuari..

..../\
...(*)__________/\
..||n||_____.-:''''''''':-.__. sebelum awak membina masjid..
..||n||___(*(*(*|*)*)*)__. TOLONG..
..||n||_. ||nnnnnnnnnnnn||__. Ringankan kaki awak ke masjid dan solat dimasjid secara berjemaah..















Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Assalamualaikum !! Peacee ^_^ Sila komen Terima Kasih :)