Kenang daku dalam doamu

Khamis, 31 Januari 2013

F A C E B O O K

...Assalamualaikum...

Suatu malam si bapa terlihat anak gadisnya yang bongsu update status di F A C E B O O K statusnya bertaip:

"Nape lah hati ni tak tenang..somebody pls..I need someone now :-( "

Maka ramailah jejaka-jejaka mula membalas status tersebut..Ada jejaka hensem,ada jejaka poyo,ada jejaka alim-alim kucing.Semua nak berikan jawapan."Ah semua nak mengurat" getus hati kecil gadis tersebut.Sampailah giliran jejaka yang ke 401

Jejaka 401 komen:
"mana nak tenang ~;
~ solat pun kurang.
~ tahajjud pun sekali dalam 12 bulan.
~ nangis sujud taubat pada tuhan pun jarang-jarang.
~ bila sedih kau cari kawan then pergi HAVE FUN.
~ bila ada masalah lagu dan muzik ko layan..Al quran mana ko pandang.
~ bibir rajin mengumpat..Zikir x pernah jadi sebutan.
~ bila study,hormat pada guru dan pensyarah pon kurang.
~ bila tak tenang,mengadu dalam sosial jadi pilihan,,tikar sejadah mana nak pandang.
~ bila tak tenang,cari teman buat pasangan tapi tak cari T U H A N buat petunjuk jalan.

Tapi bila tengok "S E T I A  H U J U N G  N Y A W A" tenang sungguh sampai mengalir-ngalir air mata.Tengok watak ZAIN HAKIMI terus tenang pulak..Luluzzz...

Wahai pemilik fb nie, sudah-sudahlah tu membonggak ~ ~"

Apabila si gadis terbaca komen jejaka yang ke 401 die terus jadi berang lalu menyumpah seranah sambil menggerakkan cursor laju-laju carik button block.

Then gadis tu update status baru..

"I dah block mamat poyo mane entah belagak macam tau semua tentang aku..Hey U just know my name..Not my story OK!!!!!"

Si abah tersenyum dibawah meja sambil main laptop.Dalam hatinya berkata..

"Fuh..nasib baik aku dah buat 5 lagi face account.Baru block 1 je pon.kah kah kah..kali nie nak guna face mamat ensem la pulak..nak tenangkan die..kononye kat message..hik hik hik"

Ok..assalamualaikum..  *___*


 
 

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Assalamualaikum !! Peacee ^_^ Sila komen Terima Kasih :)