Kenang daku dalam doamu

Selasa, 12 Mac 2013

~ ANDAI RASULULLAH MELIHAT KITA BERCINTA~


Dah lama tak conteng kan.. ANDAI RASULULLAH MELIHAT KITA BERCINTA ?? ERRM..Tajuk memang MeLeToP sangat.. Dah macam rancangan kat astro ria la pulok. Budak-budak zaman moden nie bila sebut soal cinta HAMBOI mengalahkan TOK BIDAN je. 85% update status dekat FB pasal CINTAN CINTUN CINTON ye dak? Dan selebihnya pasal keagamaan laa kan..

Memang tak dinafikan remaja suka mencintai dan dicintai. TAPI TAPI TAPI TAPI korang kena beringat lohh, Kadang-kadang ia mendekatkan kita dengan nerakawi (ade ke nerakawi?) dan kadang-kadang mendekatkan kita dengan syurgawi.

Ibubapa, guru selalu nasihat anak-anak demo ( JANGAN BERCINTA TIME BELAJAR @ JANGAN BERCINTA TIME SEKOLAH ) adakah nasihat ini memberi impak kepada anak-anak demo? Macam no respond je. Ni semua silap silap silap dan silap. Sebab ape silap?????

Sebab ibubapa, guru tak peke dengan keadaan sekarang. Pernah dengar nasihat berbentuk macam nie tak? ( JANGAN BERCOUPLE TIME BELAJAR @ JANGAN BERCOUPLE TIME SEKOLAH ) confirm tak pernah dengar kan? Tengok laaa.. Zaman sekarang kan dah maju jadi minda dorang lagi up to date ..Segalanya dihujung jari .. Nak nak sekarang dah ada banyak laman sosial (so... sial)HAHA.

> CINTA MULA BERPUTIK DI FACEBOOK
~ Aku appy bersama si DIA (jengkreng tahap gaban)
~ 1st aku kenal laki macam DIA (auww)
~ Tak sabar nak tengok si DIA (hais syumm)
~ Seharian bergayut dengan sii jejaka hitamku(ambek mu sitoo)

> BILA CINTA MULA PUDAR DI FACEBOOK
~ bila ko nak break ngan aq jantan (kasarnyo bahase)
~ aq keluar dengan kawan pun nak memekak ke (kasar sgtt)

See.. Budak sekarang lebih banyak bercouple daripada ber'cinta. Zaman RASULULLAH kalau dah suka kat seseorang senang je teros masuk meminang then kawen teruss.. Kerja tak ada.. Jangan risau rezeki milik NYA. Bukan nak larang bercouple time sekolah ke ape. Tapi bercinta biarlah dapat menjadi ibadah, dapat mendatangkan kebaikkan, dapat mengubah kita atau pasangan kita menjadi seorang yang lebih baik dari sebelum ni, yang paling penting CINTA TAK MENGHALALKAN APA YANG HARAM hOPe k0rAng PahaM ..

Bersama-sama muhasabah diri ..

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Assalamualaikum !! Peacee ^_^ Sila komen Terima Kasih :)